Som tidigare nämndes är hasardspel olagligt i Thailand. Detta innefattar även att spela poker tillsammans med dina vänner. Tänk efter två gånger innan du drar fram kortleken. Faktum är nämligen att risken att du förlorar pengar inte är det enda dåliga som kan inträffa under kvällen, utan om du har riktigt otur kan det även sluta med att du och dina vänner sitter i ett thailändskt fängelse. Detta vill du givetvis undvika. Därför bör du inte spela kort med dina nyfunna vänner när du befinner dig i Thailand. Faktum är att ni bör inte ens singla slant om den sista cigaretten.

Kochi, Kerala, IndiaSätt dig inte på stranden med dina vänner efter eller innan en krogrunda och spela lite kort. Detta är en mycket dålig idé och risken att ni får spendera kvällen i ett thailändskt häkte är istället mycket stor. Om ni mot förmodan måste spela kort så se till att ingen förutom ni vet om det och att ni gör detta på en mer avskild plats. Spela heller inte om alltför höga summor, för om ni skulle bli osams kommer ni inte att kunna blanda in polisen till er fördel. Det bästa av allt är givetvis att låta bli att spela kort överhuvudtaget och om ni vill vara garanterade att komma hem igen är detta att föredra.

Samtidigt är det bra om ni inte spelar med vanliga kortlekar heller på stranden och dylikt. Anledningen till detta är att kortlekar inte är stort i Thailand och det mesta går att se som hasardspel. Räkna därför inte med att polisen känner till vilket spel som ni spelar och ibland kan det vara svårt att kommunicera. Det är alltid dumt att ta risker när man är på utomlandssemester, så om du känner dig osäker på om det går bra eller inte är det bäst att låta bli.