Alla har inte varit i Bangkok och ibland kan det kännas oroväckande innan dess att man har tagit sig till ett nytt resmål att veta hur man ska ta sig runt och hitta i Bangkok. Det klokaste som man kan göra när man har anlänt till landet är att man tar en transfer till hotellet. Om du reser från Sverige reser du ofta långt och länge, och din resa kanske började i bilen innan dess att du satte dig på Bangkok_viewflygplanet. Även om du har valt ett snabbt flyg får du räkna med att du kommer att resa i minst ett dygn och mest troligt kommer du att vara trött när du anländer till Thailand. Du vill inte börja krångla med att hitta då, utan det kan du göra dagen därpå när du har vilat upp dig.

Det underlättar en hel del att använda sig av en karta i Thailand om man är osäker, men det enklaste sättet att hitta idag är att navigera sig via skyltarna. De står ofta på engelska och är därmed turistvänliga. Annat var det för 20 år sedan, då Thailand ännu inte hade hunnit bli ett riktigt lika populärt turistmål. Du kommer inte att tappa bort dig för gott i Thailand och om du skulle göra det kommer de vänliga lokalborna att snabbt hjälpa dig att hitta rätt igen.

Navigera dig med hjälp av en karta och skyltar om du ska till en specifik plats. Annars är det bästa som du kan göra under din vistelse i Thailand att lägga bort kartan i ryggsäcken och låta dig och ditt sällskap gå vilse i Bangkok. På så sätt kommer du att upptäcka gränder och ställen som du annars inte hade upptäckt och därmed få en mer fantastisk upplevelse. Tillåt dig att gå vilse på smågatorna och upplev Thailand när det är som bäst.