Hur man undviker att bli sjuk i Thailand

När du reser till Thailand finns det en hel del råd som du kan dra nytta av för att undvika att bli sjuk. Det är dock inte alltid lätt att undvika besvär, då smittämnena är vanliga och det är lätt att man får diarré. Det som du ska tänka på är att alltid bara äta väl genomstekt mat samt kokt mat och undvika råa skaldjur och rå fisk. Du bör även undvika mat som har stått framme under ett längre tag i ett varmt klimat och alltid skölja samt skala frukt. Du behöver dock oftast inte avstå från att äta av salladen eller andra typer av grönsaker på restauranger. Se till att alltid tvätta händerna före en måltid eller efter ett toalettbesök.

Det går bra att dricka vatten som har kokats i Thailand, men det säkraste är att dricka vatten från obrutna plastförpackningar samt glasförpackningar. Det är ingen fara att borsta tänderna med kranvatten.

Glöm inte bort att dricka mer när det är varmt, då ditt vätskebehov kommer att vara större. Om du är törstighqdefault (6) kommer du att dricka mer, men om du kissar mindre än vanligt är du uttorkad. Se till att du kissar lika mycket som vanligt och om du inte gör det måste du dricka mer. Kroppen förlorar dessutom mycket salt i värmen när du svettas, så därför bör du se till att äta lite mer salt än vanligt. Använd solskydd för att undvika att du behöver få solsveda eller soleksem.

Drick inte alkohol om du ska bada. Detta är en av de vanligaste orsakerna till att turister skadas och du bör även använda dig av badskor, då dessa ger ett mycket bra skydd. Undvik maneter och bada inte i sötvatten. Då kan du nämligen bli smittad av olika parasitsjukdomar. Det är helt ofarligt att vistas i klorerat vatten.