Råd vid budgetresa

När det kommer till budgetresor finns det mycket som man bör tänka på. Det som man ska ha i åtanke är att man bör ha en buffert ifall att det skulle hända något. Oftast kan man bo och leva mycket billigt om man inte är för kräsen, men det kommer till att röra sig och ta sig runt och då blir det ofta dyrt. Det kostar alltid mycket mer att ta sig runt än om man är på samma plats. Även om du inte flyger är det ofta dubbelt så dyrt. Det är väldigt billigt att bo i Thailand när du väl background-20126_960_720har tagit dig dit. Det som är dyrt är själva resan.

När det kommer till budgetresor finns det en del saker som du inte bör spara in på. En av dessa är vattnet. Du bör inte börja dricka vatten direkt ur kranen, då du kommer att bli sjuk av detta. Det finns inget alternativ, utan om du vill hålla dig frisk måste du undvika vattnet och köpa flaskvatten. Detta är inte dyrt men det är ändock en kostnad.

Om du börjar få slut på pengar under resans gång kan du testa på att söka ett jobb. Det är oftast mycket sämre löner inom ströjobb, men du kommer att kunna ta dig runt och leva på en mycket mindre budget om du gör på detta sättet. Det kostar som tidigare nämndes mindre att leva och bo och då klarar du dig på en mycket lägre lön. Planera även din resa. Se till att ni är flera som delar på matkostnaderna så behöver de inte bli lika dyra. Thailand kan vara extremt billigt att vistas i så länge som du planerar din resa och tänker efter innan. Du kan leva ett riktigt lyxliv i Thailand på mindre än 10 000 kronor under en månad.