När man reser till ett land bör man alltid respektera det landets lagar. Det är nämligen aldrig roligt att åka fast i ett land som inte är ens eget för att man har brutit mot lagen. Givetvis vill man inte bryta mot lagen i sitt eget land heller, men faktum är att ibland ser lagarna olika ut mellan olika länder. I Sverige är det som Rat_Killing_Dogexempel lagligt med hasardspel. Det är det inte i Thailand.

Innebär detta att om man vill njuta av det som man tycker om under sin utlandssemester så kan man glömma det? Egentligen ja, då man alltid bör respektera det land som man reser till och dess lagar, men om man vill bryta mot lagen och ta risken att spela ändå finns det sätt att göra det på. Så länge som du är medveten om vad som kan hända är det ditt beslut. Ha dock i åtanke att du inte kan skylla på att du inte kände till lagen, då det är ditt ansvar som turist att läsa på om Thailands lagar.

Om du vill spela i Thailand krävs det att du är redo att muta dig fram, prata med lokalbor och fråga vad de vet. Se alltid till att sätta en sedel i handen på dem innan dess att du frågar så är du garanterad att de inte kommer att säga någonting om vad du är ute efter om de inte vet var du ska vända dig. Det är främst med hjälp av lokalborna som du kan hitta en lokal pub för hasardspel. Ha dock i åtanke att du aldrig kommer att kunna vända dig till staten för att få hjälp med att inkassera vinster. Du kan även spela på internet i Thailand. Det krävs dock att du har en hel del datorkunskap om hur du tar dig genom spärrar.