Vad behöver du veta innan du reser till Thailand?

Innan dess att du reser till Thailand finns det en del saker som du behöver tänka på, bara för att vara på den säkra sidan ifall att olyckan skulle vara framme under din semester. Bland annat behöver du en reseförsäkring. Det är jätteviktigt att du kan få hjälp på ett sjukhus om du skulle bli skadad, då detta inte går under samma lagar som i Sverige.

Därefter är det även bra om du har koll på var den svenska ambassaden ligger, så se över ditt försäkringsskydd, kontrollera ditt pass och ta reda på vilka lagar som gäller för din vistelse, det vill säga vad du behöver för visum. Undersök även var den svenska ambassaden ligger så att de kan hjälpa dig om det behövs.

Du behöver även ha numret till den svenska ambassaden nedskrivet ifall att du skulle hamna i en nödsituation. Svenska ambassaden är även de som sköter kontakter med Sverige om du skulle bli sjuk eller skadad under din resa i Thailand. De kan även arrangera sjuktransport. Du kan föra över pengar snabbt och enkelt med hjälp av Western Union om du akut skulle behöva pengar från Sverige. Du kan snabbt då ta ut pengar hos en agent i Thailand. Du kan även få hjälp med att komma åt ditt eget konto via ambassaden.

Om du blir gripen av polis för att du är misstänkt för att ha begått ett brott har du rätt att ta kontakt med din ambassad eller konsulat. Då är det viktigt att de kontaktas så snabbt som möjligt. Se även upp för alla typer av droger på din Thailandresa. Du kan nämligen råka riktigt illa ut på grund av detta och du bör inte ta med dig något paket som tillhör någon annan och dessutom alltid vaka över ditt bagage.

Thailand har dödsstraff för grova narkotikabrott och utöver det mycket svåra fängelseförhållanden.9318430327_48b392796a_b